Na mijn stage heb ik een baan aangeboden bij een stagebedrijf, wat is een gemiddeld uurloon?

Ik heb een meewerkstage gelopen bij een farmaceutisch bedrijf. Ik heb daarvoor 4 maanden 3 dagen in de week stage gelopen op de financiële afdeling. Ik krijg nu een baan aangeboden om nog 3 maanden 3 dagen in de week voor ze te werken voor 8,- bruto per uur. Is dit gemiddeld, hoog, laag? Ik ben 19 jaar.

Een vriendin is een jaar jonger dan mij en kreeg ook een baan aangeboden. Zij krijgt nu €13,- bruto per uur. Dit betekend dan dat ik best wel weinig kreeg. Daarnaast heb ik opgezocht dat bij de AH een 19 jarige ongeveer €8,- verdient en in de horeca krijg ik 9 euro. Alleen daar wil ik op dit moment niet werken i.v.m Corona.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraag is al eens beantwoord. Eur 8.- per uur ligt boven het minimumjeugdloon omgerekend naar een uurbedrag voor een 19-jarige. Het minimumjeugdloon is niet ongebruikelijk voor iemand die net begint te werken zonder werkervaring. (Stage is een leertraject). Als er meer wordt geboden, kan dat zijn omdat een CAO dat voorschrijft. Of omdat het zeer moeilijk is om personeel te krijgen in die sector. Een uurbedrag van eur 13.- is onwaarschijnlijk hoog voor een 19-jarige. Heb je de loonstrook gezien? Gaat het om extreem zwaar of smerig werk of werk op 'vervelende' werktijden? Als een werkgever al eur 13.- per uur geeft aan een 19-jarige moet het hem wel goed gaan, zou ik zeggen. Ervanuitgaand dat ouder personeel met meer werkervaring nog veel meer verdient. De minimumjeugdlonen op dit moment (19 jarige), herleid naar uurlonen: 19 jaar € 5,73 € 6,03 € 6,36 (Resp. als fulltime werkweek 40, 38 of 36 uur per week is)

Toegevoegd op 29 mei 2020 12:29: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100