Is een supermarkt verplicht als je een kwartier overwerkt die te betalen?

Ik werk bij een supermarkt en die betaalt niet altijd (1x per maand ongeveer) de over uren uit. Dus mijn vraag is: moet de winkel mij gewoon die kwartieren betalen?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de supermarkt is verplicht die te betalen. CAO Supermarkten "Onder overwerk wordt niet verstaan: De arbeid verricht gedurende niet langer dan een kwartier per dag aansluitend aan de werktijd volgens rooster, wegens drukke werkzaamheden of voor het afmaken van een bepaalde taak; voor deze arbeid geldt geen toeslag, maar de gewerkte tijd wordt uitbetaald of in tijd gecompenseerd." Voor werknemers in supermarkten zijn er twee vrijwel gelijke cao's. Lonen, werktijden en bijna alle andere regelingen zijn identiek. Alleen de afspraken over pensioen en vut verschillen van elkaar. 1. Er is een Cao Supermarkt (levensmiddelen) voor werknemers in supermarkten van kleine zelfstandigen of franchisers die als zelfstandige werken met de formule en merknaam van grote bedrijven zoals Albert Heijn, Lidl of Plus. 2. Daarnaast is er een Cao Supermarkt-VGL voor werknemers in supermarkten die zijn aangesloten bij de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen.

Toegevoegd op 08 mei 2018 14:02: bron, tekst
Bronnen:
https://www.fnv.nl/site/alle-sectoren/caos...
https://www.fnv.nl/site/alle-sectoren/caos...
https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-caos...

Ze zijn dit verplicht te betalen, maar aangezien dit vaak lastig te controleren is doen ze het niet. Als je zelf gewoon al je uren netjes bij houdt en aangeeft dat het niet klopt, zullen ze dit als het goed is bij het volgende loon moeten doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100