Kan ik uitbesteed worden met een VMBO-t diploma?

Ik zit nu in 4H en dreig het niet te halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je HAVO 4 niet haalt, kun je of HAVO 4 overnieuw doen volgend jaar of je gaat naar het VMBO. Als je een HBO studie wilt doen, dan kun je dit na je HAVO diploma doen, of je doet VMBO, MBO en daarna na het HBO. Vraag jezelf af waarom je HAVO 4 niet dreigt te halen. Is dat omdat je er met de pet naar gooit of omdat het niveau te hoog is voor je? Als HAVO te moeilijk is, zou ik naar het VMBO gaan en dan MBO gaan doen. Daarna kun je altijd nog een poging doen om HBO te halen, maar dan heb je in ieder geval een MBO-diploma als blijkt dat HBO te hoog gegrepen is voor je.

Als reactie op bovenstaande. Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 kan een MBO opleiding worden gestart. Terug gaan naar het VMBO is onzinnig.

De theoretische leerweg VMBO-t is de enige leerweg binnen het vmbo waarin alleen algemene vakken worden gegeven. Het vmbo-T is hetzelfde als de mavo. Mavo en vmbo-T worden naast elkaar gebruikt. Met een diploma vmbo-T kunnen leerlingen doorstromn naar mbo-niveau 3 en 4 of de havo. Als een leerling in het voorgezet onderwijs de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, is er een mogelijkheid om via uitbesteding aan het volwassenonderwijs (het vavo) een havo- of een vwo-diploma te halen. Toegevoegd na 14 minuten: Er zijn nog enkele andere mogelijkheden die je misschien aanspreken en het overdenken waard zijn: Als een leerling 16jaar of ouder is er een mogelijkheid het havo- of vwo-diploma te halen door bv certificaten van enkele vakken te halen of door het hele examen opnieuw te doen. Er is een mogelijkheid om een opleiding te volgen via het vavo van het ID college. Dit college heeft diverse vestigingen. Toegevoegd na 22 minuten: Korte samenvatting: Uitbesteding is mogelijk bij de volgende schooltypen: Leerlingen van vmbo-t (theoretische leerweg), havo en vwo die nog geen eindexamen hebben gedaan. Zij kunnen voltijd naar het vavo om alsnog dit diploma te behalen. Leerlingen van vmbo-t, havo- en vwo-leerlingen die gezakt zijn voor hun eindexamen. Zij kunnen voltijd naar het vavo voor de vakken waarvoor ze zijn gezakt. Leerlingen met een vo-diploma (vmbo of havo) kunnen op het vavo een diploma voor vmbo-t, havo- of vwo halen. De school beslist in overleg met de leerling over de uitbesteding. Voor alle vragen waarop u het antwoord op de site niet kan vinden is er een Helpdesk (telefonisch) http://www.onderwijsconsument.nl/kan-een-leerling-via-het-volwassenenonderwijs-een-vmbo-havo-of-vwo-diploma-behalen/

Bronnen:
https://www.idcollege.nl/is-vavo-iets-voor-mij
https://www.idcollege.nl/vavo
https://www.onderwijsconsument.nl/kan-een-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100