Hoeveel aangenomen studenten van een numerus fixus (loot) studie vallen er toch af?

Ik heb mijzelf opgegeven voor de opleiding toegepaste psychologie op de HvA. Dit is een numerus fixus opleiding (je moet ingeloot worden). Er zijn 350 beschikbare plaatsen, mijn persoonlijke rangnummer is alleen 372.
Heeft er iemand een idee of de kans dat er van de geselecteerde 350 minimaal 22 zich alsnog terugtrekken aanwezig is? En zo ja hoe groot is die kans dan, anders moet ik namelijk voor een nieuwe opleiding gaan kijkrn.

Dus: 372 van de 350, hoe groot is de kans dat er nog 22 stoppen (HBO).

Weet jij het antwoord?

/2500

Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. De opleiding schat op basis van eerdere ervaring in dat alle studenten met een rangnummer tussen 1 en 340 een zeer grote (zo niet 100%) kans hebben om rechtstreeks geplaatst te worden. De rangnummers hoger dan 340 maken ook een kans, maar hoe groot deze is, hangt o.a. af van het aantal studenten dat zich eventueel weer terugtrekt, bijvoorbeeld omdat zij gezakt zijn voor hun eindexamen of omdat zij toch een andere studiekeuze maken. Het is sowieso verstandig om je ook op een andere opleiding te orienten en je daar voorlopig aan te melden. Omdat er ook andere studenten zijn die dat doen, is er een gerede kans dat er van de 371 studenten voor je nog 22 studenten een andere keuze maken en uiteindelijk geen gebruik maken van in hun inloting voor Toegepaste Psychologie. Hoe groot deze kans is, is niet precies te berekenen. Het is daarom sowieso verstandig om een alternatieve studiekeuze achter de hand te hebben.

Bronnen:
http://www.hva.nl/opleiding/toegepaste-psy...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100