Kan je van havo 4 naar vwo 5?

In de onderbouw van havo deed ik niet echt mijn best, maar haalde het allemaal gemakkelijk. Pas dit jaar begon ik met echt goed te leren, maar al snel merkte ik dat het echt heel makkelijk is. Mijn plan was altijd eerst de havo afronden en daarna vwo doen. Maar eigenlijk is het zonde om nou een jaar te verspillen. Ik wil dus vragen aan mijn decaan of het mogelijk is om van 4havo naar 5vwo te gaan. En als dat kan (of als ze wel eens een uitzondering maken) hoe hoog moeten je cijfers dan zijn? Want tot nu toe sta ik alleen maar 8en en 2x een 9.

Alvast bedankt

Toegevoegd na 12 uur:
ik heb trouwens al een extra vak, zodat ik even veel vakken heb als een vwo leerling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet. Je kunt wel van 5 HAVO naar 5 VWO, mits je cijfers goed zijn (minimaal 7). Na de HAVO kun je dus met goede cijfers eenvoudig doorstromen. Zijn je cijfers uitzonderlijk goed, dan kun je natuurlijk altijd overleggen met de school of er toch niet mogelijkheden zijn, want dan zal het afhangen van bijvoorbeeld het verschil in lesprogramma's. Maar 4 HAVO en 4 VWO gaan niet gelijk op, dus een switch tussen die twee zit er in de regel niet in (of het moet van VWO naar HAVO zijn). Toegevoegd na 3 minuten: Als de leraren ook het idee hebben dat je op de HAVO maar een beetje uit je neus zit te eten en toch hoge cijfers haalt, is er soms nog wel een mouw aan te passen, maar dat betekent dan vervolgens wel HEEL hard werken (wat je tot dan toe nog niet gewend was) en voor een aantal vakken wellicht bijlessen.

Zeker kan dan, kijk maar naar mijn rapport (foto). Er mist alleen wel één vak, namelijk Wiskunde B. Daarin heb ik al vervroegd examen gedaan (havo 5), en ook daarop had ik een 9 :) Ik ga dus van Havo 4 naar VWO 5 ! Toegevoegd na 3 minuten: .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100