De Partij voor de Dieren wil dat kinderen en jongeren op school voorlichting over dieren en milieu krijgen. Wordt dat op dit moment al gedaan?

De Partij voor de Dieren wil dat kinderen op school vakken krijgen, waarbij ze worden voorgelicht over (de omgang met) dieren en het milieu. Je kunt dus denken aan bijvoorbeeld plant-en dierkunde op zowel basisscholen als middelbare scholen. Wordt dat al standaard op alle scholen gedaan? Of op sommige scholen wel, en op andere scholen niet? (Ik zit zelf namelijk al jaren niet meer op school, en ik ken ook niemand in m'n directe omgeving die op school zit. Vandaar dat ik het hier vraag).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhankelijk van het gedachtengoed van de soort school wordt er veel aandacht besteed aan het milieu. Er worden thema's behandelt zoals heemkunde, natuurkunde, plant- en dierkunde. Op veel scholen is het onderwerp plant- en dierkunde ondergebracht bij het vak biologie. Een ruime meerderheid van de Kamer wil dat scholen structureel aandacht aan duurzaamheid gaan besteden. Een motie van de Partij voor de Dieren over duurzaamheid in het onderwijs is in november 2014 aangenomen. De Kamer vindt aandacht voor dieren, natuur en milieu nodig om goed te kunnen werken aan een leefbare planeet en een groene economie. Onderzocht wordt nu hoe duurzaamheid een integraal onderdeel kan worden van het lespakket. Er zijn al lespakketten Duurzaamheid, Natuur en milieu. Toegevoegd na 14 minuten: Bijna elke school had wel een project over het onderwerp duurzaamheid, maar dat werd dan in een lesprogramma ingepast. Door het aannemen van de motie wordt Duurzaamheid met verplichte onderwerpen nu een vast lesonderdeel op alle scholen onafhankelijk van de visie van de school.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100