kun je na hbo toegepaste psychologie geneeskunde studeren?

ik ga hbo toegepaste psychologie studeren maar mijn vraag is nu of je ná die opleiding ook nog geneeskunde gaan studeren?

ik weet dat je na toegepaste psychologie naar de universiteit kunt om pyschologie te gaan studeren (klinisch psycholoog leek me wel interessant omdat ik graag wil werken met kinderen/volwassenen die een eetstoornis hebben)

weten jullie e.v.t. nog ander opleidingen die met eetstoornissen te maken hebben? maar wel echt een specialisatie

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt -als je ingeloot wordt of toegelaten via decentrale selectie - na je HBO geneeskunde gaan studeren, maar je voldoet daarmee niet automatisch aan de toelatingseisen. Om geneeskunde te kunnen studeren, moet je in elk geval de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie op VWO-niveau hebben gehaald. Heb je die vakken niet (allemaal) gehaald of heb je ze niet op VWO-niveau gehaald, dan kun je dat doen via staatsexamens voor die vakken. Als je 21 jaar of ouder bent, kun je eventueel ook via een colloquium doctum (toelatingsexamen) worden toegelaten. Dit examen toetst ook of je de relevante vakken beheerst op VWO-niveau. Werken met eetstoornissen kan vanuit allerlei richtingen, er zijn ook diëtisten, creatief therapeuten, psychiaters, internisten, huisartsen, (psychiatrisch) verpleegkundigen, SPH-ers, psychosomatisch fysiotherapeuten, maatschappelijk werkenden, pedagogen, bewegingsagogen en andere behandelaars die werken met mensen met eetstoornissen. Waar het psychologen betreft, zullen het vooral GZ- en klinisch psychologen zijn, en psychotherapeuten (zowel psychiaters als psychologen) die werken met deze doelgroep. Al kan een eerstelijnspsycholoog er natuurlijk ook mee te maken krijgen, en zullen er ook basispsychologen zijn die regelmatig met mensen met eetstoornissen te maken hebben. Geen van die opleidingen leidt echter specifiek op tot het werken met deze doelgroep, en met het volgen van één van die opleidingen is er geen enkele garantie dat je daadwerkelijk met mensen met een eetstoornis zult gaan werken. Dát is afhankelijk van de vacatures die je vindt en de kwalificaties die jij op dat moment hebt voor de gevraagde functie. De kans dat je een groot deel van je werkzame leven (ook) met andere doelgroepen zult werken, is zeer groot. Er is geen enkele opleiding die specifiek opleidt om te werken met mensen met een eetstoornis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100