Kan ik naast mijn mbo opleiding, ook wiskunde volgen op de vavo?

Ik doe nu een mbo opleiding, heb hiervoor vier jaar havo gedaan en ik vind wiskunde gewoon een heel leuk vak, dus dat zou ik wel verder willen volgen is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) is voor mensen vanaf 18 jaar en ouder. In het vavo kan iedereen alsnog een diploma voor het voortgezet onderwijs behalen. In bepaalde gevallen kunnen ook 16- en 17- jarigen hun middelbare school afronden via het vavo. Als je aan deze voorwaarden voldoet, kan het. Zo niet dan zal je moeten wachten. Of een schriftelijke cursus doen, of een goed boek kopen en zelfstudie doen

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vo...

Ja, als je in principe 18 jaar of ouder bent. Je volgt het vak dan op hetzelfde niveau als op de gelijksoortige 'gewone' middelbare school. Het examenprogramma is gelijk. Na slagen krijg je een certificaat, dat 10 jaar geldig blijft als je het zou willen gebruiken om t.z.t. het diploma te behalen. Natuurlijk moet het wel met je lesrooster op het mbo gecombineerd kunnen worden maar dat is een praktisch punt. Bedenk dat de vavo geen hobbycursus is maar 'gewoon school'. Je kunt het vak ook doen bij de bekende schriftelijke opleiders. Dan doe je Staatsexamen en krijg je ook een certificaat als je slaagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100