Mag een school een stagebedrijf (boerderij) van de lijst halen omdat ze een 16-jarige dochter hebben?

Een kennis van mij zit op mbo 3 veehouderij. Hij zoekt een stagebedrijf. Hij wist dat wij een als stage bedrijf ingeschreven staan bij die school (prinsentuin in breda). Maar hij zag het bedrijf van mijn ouders niet in de lijst staan
Een vriend van hem wilde eerst ook stage komen lopen bij ons, dit ging niet door. (Dat kwam toen niet zo goed uit bij ons, dit is een half jaar geleden)
Die vriend had tegen mijn kennis gezegd, dat wij van de lijst zijn gehaald omdat ikzelf een 16-jarige dochter ben en dat er daarom van de school geen stage lopers mogen.
Kan/mag/doet een school dit doen op grond daarvan?
(een jaar geleden hebben wij van het prinsentuin in breda nog wel een andere stageloper gehad)
zo ja, waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

School mag niet op grond van een privé situatie een bedrijf van de stage lijst afhalen. School mag niet zelf een bedrijf goedkeuren als stagebedrijf, dat doet het kenniscentrum van de bedrijfstak. School heeft wel de keuze of ze het stagebedrijf aanbieden aan leerlingen. Maar als een bedrijf is goedgekeurd door het kenniscentrum, mag school niet zelf die erkenning intrekken. Ze mogen wel aan het kenniscentrum doorgeven dat er iets mis is en vragen of het kenniscentrum opnieuw wil kijken of aan alle eisen wordt voldaan.

Bronnen:
http://www.aequor.nl/leerbedrijven/leerbed...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100