Kun op HBO ingeschreven staan en nooit komen?

Is het mogelijk om bij een (hbo) studie ingeschreven te staan maar eigenlijk nooit op te komen dagen of tentamens te maken? Je betaalt keurig je studiegeld en heb je dan nog recht op stufi, of krijg je hier problemen mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn op het HBO verplichte lessen, deze zal je moeten volgen om je diploma te halen, als het halen van een diploma niet je doel is, hou je het wel een tijdje vol om niet op te komen dagen, maar na het eerste jaar zal je van de opleiding verwijderd worden, omdat je resultaten ver onder de maat zijn. Toegevoegd na 26 minuten: Je mag 1 keer falen, je moet binnen 2 jaar je propedeuse hebben gehaald, anders mag je je opleiding niet afmaken.

Bronnen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/divers...

ja, dat kan. echter steeds meer studies hanteren tegenwoordig een verplicht aantal punten dat je het eerste jaar moet halen. haal je dat niet, dan wordt je uitgeschreven. kies je echter een studie, waar deze regeling niet geldt, dan zul je het een tijd vol kunnen houden. wat betreft studiefinanciering; dat moet je tegenwoordig terug betalen als je je studie niet binnen een x aantal jaren hebt afgemaakt. daar schiet je dus niks mee op, als je van plan bent niks aan de studie te gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100