gaat mijn studifinanciering door als ik van mbo naar hbo ga?

Ik doe een mbo opleiding en zit nu in het derde jaar, ik moet hierna nog één jaar. Hierna wil ik hbo gaan doen (in 2016), gaat dit dan gewoon door als ik meteen doorga met studeren? Of tellen ze dit als opnieuw beginnen met een studie, dus dat ik geen studiefinanciering meer krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zover ik het weet heb je maar recht op 4 jaar studiefinanciering. İk ben 19 en zit in mijn 1e jaar (van opleiding gewisselt) en daardoor heb ik nu nog maar 2 jaar recht op mijn studiefinanciering. Daarom zie ik steeds meer student sparen en lenen om hun schoolkosten te kunnen betalen.

Ja, de studiefinanciering gaat door. De overgang van het MBO naar het HBO is een soort nieuwe start. "Als je studiefinanciering voor een hbo-studie aanvraagt, telt eerder ontvangen studiefinanciering voor mbo niet meer mee. Je begint dus met een 'schone lei'. Voor de meeste studies krijg je 4 jaar beurs, daarna kun je nog 3 jaar lenen."

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/mbo-e...

De huidige regelgeving is: van MBO naar HBO/WO – er is een nieuw recht op studiefinanciering. (4 jaar) Omdat u in 2016 een nieuwe studie begint is valt u onder de nieuwe studiefinanciering, anders gezegd: het sociale leenstelsel. Toegevoegd na 9 minuten: De eerste link geeft informatie over de huidige regelgeving De tweede link van infonu laat zien dat wanneer je per 1 augustus 2015 of later met een nieuwe studie begint op het HBO of het WO je valt onder het sociale leenstelsel. Lees bijvoorbeeld vraag en antwoord van 12 september 2014.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/90856-soc...
http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100