Is de grafische rekenmachine TI-92 bruikbaar voor het eindexamen VWO?

Ik wil graag mijn vwo-deelcertificaat voor Wiskunde B halen. Hiervoor heb ik een grafische rekenmachine nodig. TI-83 en TI-84 worden aanbevolen, maar die zijn nogal duur en ik kan van iemand een TI-92 krijgen. Heeft deze dezelfde functies en is deze toegestaan op het examen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik kon vinden heeft deze rekenmachine meer functies en is hij niet toegestaan voor centrale examens. Dit heb ik echter gevonden in een forum (fok forum) en kan ik dus niet met garantie bevestigen. Ik zou het als ik jou was gewoon navragen op school aan je leraar. Zij zullen hier sowieso wel antwoord op hebben.

zie examenblad.nl/ toegestane hulpmiddelen (ps: op examenblad even zoeken) en dan naar bijlage 2b als je op havo of vwo zit De meest recente toegestane grafische rekenmachines zijn: - Casio FX-9750GII, CFX-9850Gplus, CFX-9850GBplus, fx-9860G/FX-9860GII of fx-9860G SD/FX-9860GII SD, CG10, CG20 - Hewlett Packard 38G of 39G+ - Sharp EL 9600, EL 9650 en EL 9900 - Texas Instruments 83, 83 plus, 84 of 84 plus silver edition - Texas Instruments TI-Nspire en TInSpire CX, alleen de versie zonder CAS (de TI-Nspire CAS is niet toegestaan). TI levert ook een opvallend oranje extern gemonteerde cradle waarmee communicatie met een externe computer mogelijk is. De cradle is bij het centraal examen niet toegestaan. Jouw nummer zie ik even niet, dus inderdaad op school navragen bij de leraar of de examensecretaris Toegevoegd na 12 minuten: zie ook: Oudere typen zijn ook toegestaan maar de kans bestaat dat sommige examenopgaven daarmee niet of minder goed te maken zijn. De grafische rekenmachines genoemd in de Septembermededeling 2006 voldoen nog. Denk dus dat het mag, maar dat je het jezelf een beetje moeilijk maakt, en dat je het alleen moet doen als je handig in programmeren bent. Tenslotte: wiskundeprogramma gaat op de schop, en dan zijn de oude hulpmiddelen misschien niet meer allemaal toegelaten, of zijn ze misschien alleen nog toegelaten met een stel beperkingen.

Nee, er zit nogal een verschil tussen een gewone grafische rekenmachine en programmeerbare computeralgebra apparaten. De ti-92 valt echt in de laatste categorie. Het is op een examen de bedoeling dat jij de vragen oplost... niet de rekenmachine...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100