wat is het verschil tussen de present perfect en de past simple?

Ik moet morgen een presentatie houden, waarin ik het verschil uit leg tussen deze twee begrippen. maar ik weet zelf amper het verschil, kan iemand het misschien handig uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De present perfect is de voltooid tegenwoordige tijd in het Nederlands (VTT). De past simpel is de onvoltooide verleden tijd (OVT). De present perfect is dan ook zoiets als " ik heb gewerkt", de past simple iets als" ik werkte"

Het gebruik van de past simple (verleden tijd) of the present perfect (voltooid tegenwoordige tijd) is voor Nederlandse leerders van de Engelse taal een lastige. Dit heeft te maken met het feit dat het verschil tussen ‘verleden’ en ‘voltooid’ in het Engels groter is dan in het Nederlands. Waar in het Engels sprake is van ‘verleden’ wordt in het Nederlands nog een voltooide tijd gebruikt. Past simple: Wordt gebruikt als iets in het verleden heeft plaats gevonden en is afgerond, het is echt voorbij. Vaak staat in de zin een tijdsbepaling die aangeeft dat het verleden tijd is: last month, yesterday, a minute ago, in 1999. Present perfect Wordt gebruikt als; - iemand met iets in het verleden begonnen is en nog steeds doet of als iets in het verleden begonnen is en nog aan de gang is - als het niet belangrijk is wanneer iets gebeurd is, maar iemand heeft iets gedaan of er is iets gebeurd waarvan de resultaten nog merkbaar zijn. Vaak komen in de zin de woorden for (als je het over een periode van tijd hebt) of since (voor.)

Bronnen:
http://wp.digischool.nl/engels/oefenen/gra...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100