Zou ik mijn VOG nog krijgen voor de studie HBO accountancy?

Ben namelijk gepakt op mijn 16de voor winkeldiefstal toen ik er werkte. Er is mij toen een taakstraf opgelegd. Ik ben nu 23 en ben nooit weer in aanraking geweest met de politie. Domme fout op jonge leeftijd maar wil niet aan een studie beginnen als ik halverwege te horen krijg dat ik hierom moet stoppen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als geen sprake is van een 'functie met hogere integriteitseis' (daarvoor geldt een terugkijktermijn van 10 jaar) krijg je de VOG. Want voor de meeste doelen geldt een terugkijktermijn van 4 jaar voor mensen van 23 jaar en ouder. Bij functies met hogere integriteitseis moet gedacht worden aan beëdigde tolken/vertalers, opsporingsambtenaren en mensen die werken bij of toegang hebben tot een kerncentrale of militaire basis. En voor het lidmaatschap van een schietvereniging wordt 8 jaar teruggekeken. Als je later een baan krijgt en een VOG nodig is, zal je gescreend worden volgens screeningsprofiel 95 (als het tegen die tijd nog dat nummer heeft): "95. Financiële dienstverlening Het screeningsprofiel financiële dienstverlening heeft betrekking op personen die werkzaam zijn bij een financiële dienstverlener of een financiële instelling. Beroepen in dit profiel zijn onder andere accountants, hypotheekadviseurs en medewerkers bij financiële instellingen. Financiële dienstverleners gaan om met gevoelige en vertrouwelijke informatie, contant en giraal geld en waardepapieren. Het omgaan met gevoelige informatie van klanten en het toegang hebben tot hun financiële gegevens brengt het risico met zich mee van misbruik van deze gegevens zoals afpersing, (afdreiging) chantage, vervalsing, fraude, diefstal en verduistering. In de dienstverlenende sector bestaat daarnaast het gevaar van omkoping en witwassen. Indien het klantcontact bij klanten thuis plaatsvindt, bestaat het risico van gewelds- en zedenmisdrijven. "

Bronnen:
https://www.justis.nl/producten/vog/vog-aa...

Wat ik mis bij eerder gegeven antwoord en reacties is het volgende. Jij bent gepakt voor winkeldiefstal toen je 16 was. En je hebt een taakstraf gehad. Ik ga er vanuit dat je deze straf via bureau Halt hebt gehad. En in dat geval zit je goed. Je hebt dan geen strafblad, want daar is bureau Halt namelijk voor. Kijk maar eens in de onderstaande link: http://www.halt.nl/index.cfm/site/Halt%20/pageid/E91E9776-DA4B-5536-E719AA9D292E16F4/index.cfm (Halverwege staat ook iets over een VOG)

Iedereen heeft het recht om welke studie dan ook te volgen. Je moest eens weten hoeveel delinquenten een HBO en/of rechtenstudie in de gevangenis volgen en zelfs nog afmaken. Zelfs al is er een aantekening (kan al haast niet want u bent nu 23jaar) dan hoeft dat nog geen bezwaar te zijn voor de afgifte van een VOG. De eventuele aanvraag voor een VOG heeft sowieso nog even de tijd, voordat u met de studie klaar bent gaan er een paar jaartjes overheen. Bent u er niet gerust op, vraag dan info of er een aantekening te vinden is in de Justitiële documentatie. http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoord/politie-justitie/strafblad/strafblad-opvragen/Pages/default.aspx Als u alles over Justitiële documentatie en Vog wilt weten, lees dan deze site even door. http://www.ouders.nl/artikelen/wat-betekent-een-strafblad-bij-minderjarigen Succes met uw studie, zet uw zorgen opzij, komt allemaal goed.

Bronnen:
http://www.juridischloket.nl/vraagenantwoo...
http://www.ouders.nl/artikelen/wat-beteken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100