Mag een leraar ons verplichten documenten uit te printen?

Een leraar wil dat wij voor ons examen documenten in een map bewaren vanaf de eerste klas. Nu is dit pas gemeld in de helft van de tweede klas. Een groot deel van de klas heeft nu die documenten niet (rond de 200 bladzijden per persoon). Mag de leraar ons verplichten deze documenten (Theorie, terwijl we ook een boek hebben) te printen? Hij is ook van plan een 1 te geven aan de leerlingen die dit niet hebben meegenomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe zou hij je niet kunnen verplichten, maar als hij het noteert als huiswerk vergeten of iets anders (ligt eraan hoe hij het ziet) dan zou het wel je eigen schuld zijn. Maar heb je er al over nagedacht om aan de leraar te gaan zeggen dat meer dan de helft van je klas die documenten dan niet heeft? want je kunt niet zomaar documenten tevoorschijn toveren die je niet hebt. Je kunt dit misschien ook overleggen met je mentor/mentrix? hij/zij zal vast wel weten of dat mag of niet.

Het zal er aan liggen. Het kan zijn dat dit soort regels al vast lagen, maar dat hij de enige is die zich daar mee bezig houdt. Technisch gezien heeft hij dan gelijk. Maar het is lastig om daar een oordeel over te geven, omdat je daarvoor schoolregels en dergelijke moet inzien. Discussie met je leraar aangaan kan, maar waarschijnlijk levert het weinig op. Wat je wel kunt doen is opschrijven wat de leraar nu precies wilt en naar je mentor/rector/opleidingscoördinator gaan. Geef aan wat de leraar van jullie wilt en geef aan waarom het lastig wordt om hier aan te voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100