Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik zit op het vmbo en ik wil hierna naar een highschool voor een jaar als ik terug kom welke opleiding kan ik dan gaan volgen?

Toegevoegd na 52 seconden:
ik bedoel met welke opleiding zoals mbo hbo universiteit

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
859
Amadea
10 jaar geleden
Als jij nu op vmbo-niveau zit dan kom je door een jaartje high school heus niet op het niveau dat je naar de universiteit of een hbo-opleiding zou kunnen... Je zult hooguit beter Engels kunnen.
Ivana
10 jaar geleden
Inderdaad, de highschool is hetzelfde niveau als het vmbo. Misschien een paar vakken meer als handarbeid en sport, maar veel scheelt het niet. Je bereikt dus geen hoger niveau als je daar heen gaat.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dan kun je een mbo opleiding volgen. Je zegt namelijk niet op welk niveau je nu vmbo doet. Als je een vmboT opleiding haalt is die highschool echt niet hoger en kun je dus naar een mbo4 opleiding of naar de havo (als je score voldoende hoog was, dus zeker gemiddeld een 6,8).

Als je nu basis of kader doet zou het kúnnen dat je daarna naar een mbo4 opleiding kunt (maar dat kun je sowieso vaak al met kader).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding