welke mbo opleidingen zijn er om daarna hbo docent engels te doen?

mijn eind doel is, engels docent worden. ik heb een vmbo-t plus diploma gehaald dit jaar. ik vroeg me af welke mbo opleidingen in allemaal kan doen om daarna toch naar de hbo te kunnen. ik weet dat het niveau 4 moet zijn maar nog niet welke opleidngen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO Docent engels zal je een MBO-diploma op niveau 4 moeten hebben. Een logische keuze is die van Onderwijs-assistent. Bij sommige HBO-instellingen krijg je namelijk vrijstellingen als je een (voor)opleiding hebt gedaan die sterk verwant is. Maar dit verschilt per instelling.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/ond...
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/ond...

In principe word je toegelaten tot de Lerarenopleiding Voortgezet Onderwijs als je een havo-, vwo- of mbo-opleiding (niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding) met succes hebt afgerond. Omdat je Engels in het vakkenpakket hebt gehad VMBO TL hebt gehad en Engels een verplicht examenonderdeel is voor alle MBO-4 studies, zullen er geen aanvullende eisen worden gesteld om toegelaten te worden tot de HBO Lerarenopleiding. Let op: Engels is een verplicht examenonderdeel voor alle MBO-4 studenten die per 1 augustus 2012 met een opleiding zijn gestart Steeds meer studenten van niveau 4 kiezen (direct of na enige tijd) voor een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs. Een goede beheersing van het Engels is daarbij van groot belang. Engels spreken en schrijven op niveau is ook een meerwaarde in de steeds internationaler wordende economie. Welke MBO-opleiding je kiest is dus niet heel wezenlijk voor je plannen om docent Engels te worden. Het mag dus best een MBO-opleiding in de buurt zijn. Kies een opleiding die bij je past. Een technische studie is daarbij heel iets anders als bijvoorbeeld een studie toerisme – met nadruk op talenkennis.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/ond...
http://www.mboraad.nl/media/uploads/thema/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100