Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik naar het HBO met 2 middelbare school diploma's?

Ik heb een mavo diploma en dat ging mij heel makklijk af. Ik ben geslaagd met veel hoge cijfers. Nu ben ik voor een jaartje in Amerika en doe ik mijn senior year. Hierdoor slaag ik 2 keer voor de middelbare school. Als ik terug ben loop ik dus 1 jaartje achter. Ik vraag me af of ik op een of andere manier naar het HBO kan omdat ik 2 diploma's heb en anders me ga vervelen op het MBO omdat het te makkelijk is.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
809
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappij/onderwijs/mavo-hbo-18-jaar.164691
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Waarom ben je niet veel eerder dan van mavo naar havo overgestapt? Een diploma in Amerika telt hier niet, het is helemaal niet van een hoog niveau. Je moet een mbo4 opleiding of een havo opleiding gaan doen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je kunt na je vmbo(mavo) diploma havo doen op de middelbare school. Niet dat je dan 5 jaar havo doet maar je begint in 4 havo en doet daarna 5 havo en eindexamen. Dan kun je naar het hbo
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik denk dat je gegevens onvoldoende zijn om een goed antwoord te kunnen geven. Ga naar de HBO opleiding waarvoor je belangstelling hebt, maak een afspraak en neem zoveel mogelijk gegevens mee. Misschien zeggen zij dat je kunt komen of zullen zij je advies geven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding