hoe moet je leren voor mens en natuur?

ik heb over 3 dagen een mens en natuur toets, en daar heb ik altijd heel veel moeite mee. vooral doordat het zoon lange en veel teksten zijn dat je er geen samenvatting van kan maken. mens en natuur is trouwens biologie, scheikunde en natuurkunde in 1 vak. kan iemand me zeggen hoe ik hiervoor kan leren ?
groetjes jetske

Weet jij het antwoord?

/2500

probeer de hele tekst door te lezen en dingen op te schrijven wat jou belangrijk lijkt. In mijn boeken zaten na het einde van het hoofdstuk altijd een samenvatting en een D-toets dat is een soort oefen toets voor dat hoofdstuk. Als dat bij jou boek er niet in staat zoek het op internet op. Of plaats een reactie misschien kan ik hem wel vinden voor je. Succes

Lees de tekst eens rustig en geconcentreerd door. Vraag jezelf dan af: Wat is belangrijk uit deze tekst? Schrijf dat dan op een blaadje. Het beste is dit in je eigen woorden te doen, zo onthoud je het makkelijker. Verdeel het in kleine stukjes zodat het geen lange tekst lijkt die je in één keer moet beschouwen. Na het bestuderen van de hele tekst, stel jezelf dan de vraag: Wat zijn alle belangrijke punten? Noem deze op of zeg ze in je hoofd stap voor stap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100