Als je als ouders in de bijstand zit en je zoon/dochter volgt een MBO opleiding, dan kun je het schoolgeld niet betalen. Wat voor regelingen zijn er?

Als je als ouder een MBO opleiding van je zoon/dochter niet kunt betalen, zeg maar het wettelijke lesgeld, het boekengeld en het openbaar vervoer. Moet je zoon/dochter dan een lening nemen en studieschuld opbouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou eens bij de SoZaWe kunnen informeren want ik denk dat onderstaande voor alle gemeenten geldt. Indirecte studiekosten Is uw inkomen lager dan 110% van de geldende bijstandsnorm? U kunt de volgende vergoedingen krijgen: 1.basisschoolkinderen: € 35,00 per kind per schooljaar; 2.kinderen die voor het eerst het voortgezet onderwijs bezoeken: € 350,00 per kind per schooljaar; 3.kinderen op het voortgezet onderwijs (2e jaar en hoger) die op de 1 augustus nog geen 18 jaar zijn: € 150,00 per kind per schooljaar. Reiskosten Als de enkele reisafstand tenminste 8 kilometer is, heeft u recht op bijzondere bijstand voor reiskosten van studerende kinderen in het voortgezet onderwijs (inclusief beroepsopleidingen). De bijzondere bijstand is maximaal € 200,00 per studiejaar bedragen. Computer Als u studerende kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar heeft, dan kunt u eens per 5 jaar via de bijzondere bijstand een tegemoetkoming voor een computer ontvangen van maximaal € 600,00. De gemeente verstrekt die tegemoetkoming in de vorm van de bijzondere bijstand om niet. Betaling van de bijstand De gemeente betaalt de bijzondere bijstand in beginsel uit op grond van een nota, nadat u de kosten hebt voldaan.

Bronnen:
http://moerdijk.rechtopbijstand.nl/inhoud?pid=1735

In sommige gevallen kun je een tegemoetkoming ouders aanvragen bij het DUO. Het kind moet dan wel een voltijds MBO-opleiding volgen en jonger zijn dan 18 jaar. Anders is er bij een voltijds MBO-opleiding sprake van studiefinanciering. Meer informatie kun je vinden op de link van de bronvermelding. Is er geen mogelijkheid tot een tegemoetkoming, dan zou je met de gemeente kunnen overleggen of er mogelijk nog andere mogelijkheden zijn. Dit kan per gemeente verschillen.

Bronnen:
http://www.duo.nl/particulieren/studiefina...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100