Word ik toegelaten op een universiteit, met een Propedeuse van een andere opleiding?

Hoi,
ik wil graag weten of je toegelaten kan worden aan een universiteit als een propedeuse diploma hebt van een andere opleiding dan dat je aan de uni wilt doen. Bijvoorbeeld ik haal in mijn eerste jaar van het HBO mijn propedeuse van de opleiding European Studies. Is het dan mogelijk dat ik met deze propedeuse van de europen studies aangenomen word aan de Universiteit Criminilogie ? Of de uni Rechtsgeleerdheid? Of moet de HBO-opleiding persé aansluiten op de universitaire opleiding? Dus dat ik dan eerst 2 jaar HBO-rechten moet studeren om mijn P te halen en dan door te stromen naar de uni?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verschilt per opleiding. Stuur gewoon een mailtje naar de coördinator van je beoogde studie en vraag het hem/haar. De toelatingseisen voor een opleiding staan meestal ook wel op de site van de universiteit, en de contactgegevens van de coördinator ook.

Dit hangt af van de opleiding. Soms zijn er aanvullende voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld dat je bepaalde vakken nodig hebt. Zodat het niveau hoog genoeg is. Ik heb even voor je gekeken voor Criminologie & Rechtsgeleerdheid. Bij beide kan je gewoon met een HBO propedeuse instromen. Hou er wel rekening mee dat het beide lotingstudies zijn(in ieder geval bij leiden univ.), dus dat je voor 15 mei moet zijn ingeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100