heb je scheikunde nodig voor dierenarts?

Ik moet aan het einde van dit schooljaar een profiel uitkiezen voor in 4Havo. Maar ik wil waarschijnlijk dierenarts worden, heb ik daarvoor scheikunde nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt minimaal vwo, gymnasium of atheneum nodig met natuurkunde en gezondheid in het profiel. http://mens-en-samenleving.infonu.nl/opleiding-en-beroep/22586-hoe-word-je-dierenarts.html

Met een havo diploma kom je er niet. Je moét een vwo einddiploma (2de fase) hebben met het profiel 'natuur en gezondheid' met de verplichte vakken scheikunde, biologie en wiskunde A of B en als profielkeuzevak natuurkunde. Of; Een vwo einddiploma (2de fase) met het profiel 'natuur en techniek' met de verplichte vakken scheikunde, natuurkunde en wiskunde B en als profielkeuzevak biologie. Alleen deze diploma's geven toelating tot de loting en de decentrale selectie voor de bacheloropleiding aan de faculteit Diergeneeskunde. Je zult dus na het behalen van je havo diploma kunnen doorstromen naar vwo 5 en ook dat diploma halen. Zonder vwo eindiploma met bovenstaande profielen is het NIET mogelijk om dierenarts te worden.

Bronnen:
http://www.stijnpeters.nl/stijn/index.php?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100