Ik heb veel gespijbeld dit jaar nu moet ik naar leerplicht met mijn ouders.. wat gebeurd daar? krijg ik eerst een waarschuwing of gelijk een boete?

Ik heb veel uren gespijbeld zonder reden en ben heel vaak "ziek" nu moet ik morgen naar leerplicht mijn vraag is eigenlijk wat gaat er gebeuren? dit is de 1ste keer dat ik moet gaan krijg ik nu gewoon een waarschuwing of gelijk een boete?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn eerste gesprek met een leerplichtambtenaar duurde een kwartiertje en kwam erop neer dat ik 'wat minder moest spijbelen, want anders..' Oftewel, hoogstwaarschijnlijk eerst een waarschuwing. Overigens zou ik zo'n waarschuwing wel serieus nemen; die boetes zijn duur.

Wat gebeurt er als u zich niet houdt aan de leerplichtwet? Als u of uw kind zich niet houdt aan de leerplichtwet, gaat de leerplichtambtenaar met u om de tafel zitten voor een gesprek. Er wordt dan eerst gekeken of er een geldige reden is waarom uw kind niet naar school is gegaan. Soms is het voldoende als de leerplichtambtenaar een gesprek met u en de school heeft. Ook kan hij u doorverwijzen naar een instantie die u verder kan helpen. Is er geen goede reden, dan kan de leerplichtambtenaar een strafrechtprocedure beginnen. Dus: alles kan. Succes.

Bronnen:
http://www.vsv-parkstad.nl/ouders/primair-...

Je bent tot een zekere leeftijd verplicht om naar school te gaan. De overheid betaalt ook grotendeels de kosten voor je scholing. In sommige gevallen krijg je geen waarschuwing of boete, maar wordt de kinderbijslag ingetrokken. Bij 26 jongeren is in 2010 en 2011 de kinderbijslag stopgezet. Als dit de eerste keer is dat je een gesprek hebt met de leerplicht ambtenaar dan kan hij dit ter sprake brengen. De leerplichtambtenaar kan ook een boete geven. Dit gebeurt vooral als ouders kinderen laten spijbelen en bijvoorbeeld op vakantie gaan (luxe spijbelen).

Bronnen:
http://www.nu.nl/algemeen/908317/bijna-430...
http://www.youtube.com/watch?v=p1FIgve_kng

Waarschijnlijk dikke boete ong 200euro en inhalen tijdens vakantie, verder niets bijzonders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100