Wie weet een goeie site waar ik kan zien wat voor opleiding je nodig hebt voor een beroep en hoeveel je ongeveer betaald kan krijgen?

Ik ga volgend jaar MBO N4 doen, ik deed dit jaar VMBO Theoretisch, en aangezien ik dan nog geen richting kies, weet ik niet wat ik later wil worden, en zo een idee op wil doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat deze site je misschien wat verder wat verder kan helpen: www.schoolweb.nl

De Nationale beroepengids, daar vind je veel informatie. http://www.nationaleberoepengids.nl/ Lijst van beroepen met beschrijvingen http://www.123test.nl/ Beroepen top 40 http://www.futurenetwork.nl/watwiljeworden/beroepenlijst.php

Ik weet nu niet of je iets zoekt in de MBO of de HBO kant, maar voor HBO moet je hier zijn: http://www.carrieretijger.nl/ voor inkomens hier: http://www.carrieregids.nl/informatie/hoeveel-verdient-een.html of hier http://www.loonwijzer.nl/home en voor MBO: http://www.roc.nl/default.php?fr=opl&type=MBO of hier http://www.mbostart.nl/ (links in blauw kader beginnen). En nu maar weer hopen dat mijn antwoord niet verwijderd wordt omdat ik geen antwoord geef maar alleen sites (wat ook de vraag is...).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100