Hoe wordt je leraar wiskunde met bachelordiploma Informatica?

Informatica en wiskunde komen wel wat overeen. Maar ik vind geen duidelijke informatie op internet of op sites van universiteiten of hogescholen, wat de specifieke mogelijkheden zijn voor iemand met een bachelordiploma informatica.
Hoe kan diegene eerstegraads leraar wiskunde worden? Kan dat door direct een master wiskunde en dan educatieve master erachteraan? Of moet er eerst een vooropleiding (met vrijstellingen) worden gevolgd? Of ....?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt daarvoor een speciale lerarenopleiding nodig. In Utrecht wordt dat verzorgd door IVLOS (tenminste in 1991). Je hebt behalve wiskundekennis ook didactische kennis en vaardigheden nodig.

Als je na de afronding van je bacheloropleiding een eerstegraads onderwijsbevoegdheid wilt halen in informatica, natuurkunde, scheikunde of wiskunde, dan kun je de master Science Education and Communication bij het instituut ELAN volgen. Deze academische masteropleiding aan de Universiteit Twente combineert natuurwetenschappen en techniek met educatie en communicatie. Maar de inschrijvingsdeadline was 1 juni...

Bronnen:
http://www.utwente.nl/master/hbo/sec/home....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100