Volledig Engelstalige / internationale studies in Nederland? (zie "Extra uitleg")

Ik ben op zoek naar volledig Engelstalige studies in Nederland voor een vriendin die in het buitenland woont. Heeft iemand goede suggesties en/of adviezen.
Het lijkt namelijk in sommige gevallen toch nog nootzakelijk te zijn om Nederlands te kunnen. Dit kan ze op dit moment nog totaal niet. Maar is het niet zo dat er héél veel buitenlandse studenten in Nederland studeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet dat de UvA een internationale afdeling heeft (zie: http://www.studeren.uva.nl/programmes/isp-search.cfm) maar volgens mij zijn er wel meer universiteiten hoor, die echt volledig engelstalige programma's bieden. Ik zal even googelen voor je, kom er op terug als ik meer vind. Toegevoegd na 3 minuten: Een link naar een overzicht van Engelstalige opleidingen in NL, staan ook veel HBO-opleidingen bij: http://www.studentum.nl/search/engelstalige-opleidingen-in-nederland/c610 Toegevoegd na 5 minuten: 'Wat de bacheloropleidingen betreft verschillen de hogescholen weinig van de universiteiten. Bij beide wordt 5 procent in het Engels verzorgd; bij de hogescholen eveneens 5 procent in een combinatie van Nederlands en Engels, bij de universiteiten is dat 3 procent. Landbouw en techniek 'Het beeld verschuift echter als naar de masteropleidingen wordt gekeken. Zoals gezegd is bijna de helft van de universitaire masters Engelstalig, en wordt bij nog eens 6 procent een combinatie van Nederlands en Engels gebruikt. Met name bij landbouw en natuur (94 procent), techniek (91 procent) en economie (82 procent) voert Engels de boventoon. Bron: http://www.rnw.nl/nederlands/article/kun-je-nederland-elke-studie-het-engels-volgen Toegevoegd na 9 minuten: Utrecht heeft bijvoorbeeld 4 Engelstalige Bacheloropleidingen: Economics and Business Economics, University College Utrecht (UCU) (Liberal arts and sciences), Roosevelt Academy (idem), College of Pharmaceutical Sciences. Zie: http://www.uu.nl/university/international-students/en/programmes/bachelorsprogrammes/Pages/searchbachelor.aspx Toegevoegd na 16 minuten: Nijmegen heeft één Engelstalig Bachelor: International Economics and Bussiness, zie http://www.ru.nl/english/education/programmes/@674084/overview_programmes/ Ik vermoed verder dat vooral Wageningen veel Engelstalige studies biedt, en weet dat Leiden ook het één en ander biedt. Ik heb geen idee in welke richting je vriendin zoekt, maar het lijkt mij vooral een kwestie van googelen en verder informatie opvragen bij de uni's/hogescholen.

vooral op Utwente zitten veel buitenlanders, maar het ligt een beetje aan het niveau van je vriendin (universiteit heeft groter percentage engelstalige studies dan HBO/MBO). Zelf heb ik bijvoorbeeld gekeken naar advanced technology daar, daar is 40% van de studenten van buitenlandse afkomst. Je kan het vaak zien aan de naam, is de naam engels, dan is de studie over het algemeen ook engels (kan natuurlijk wel wat nederlands in voorkomen). Wel is het zo dat bij Utwente alle buitenlanders een cursus nederlands moeten doen voordat de studie begint.

Bronnen:
voorlichtingsdag Utwente

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100