Kan je iets mee als je school steeds hele lage slagingspercentages heeft?

Ik volg een opleiding op het mbo maar de slagingspercentages zijn elk jaar enorm laag. Gemiddeld genomen slagen er 4 van de 15 leerlingen in een keer voor hun examen. Dit is al sinds ik deze opleiding volg aan de gang, mijn vraag is of ik hier iets mee kan want naar mijn idee schiet het onderwijs op mijn school erg tekort. We hebben het al eens met diverse docenten besproken maar die leggen het verwijt bij de leerling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan op de site van de onderwijsinspectie zien of jouw school onder de maat presteert ( en dan heb jij gelijk ) of dat de school het juist goed doet (dan hebben de docenten gelijk ).

Bronnen:
www.onderwijsinspectie.nl

Zorg jij er voor dat je ""een van de vier"" bent. Als zij het konden, kan jij het ook.

Je kunt 2 dingen doen : Heel hard werken, overal niet voldoende maar maximaal voor scoren. Overleg met docenten en elkaar heen en weer beschuldigen over gebrek aan kwaliteit heeft geen zin. Of Van school gaan en naar een andere met een hoger slagingspercentage school overstappen. Dat kan goed uitpakken, ligt er ook aan hoelang je nog 'moet'. Het kan ook helemaal fout uitpakken en dan ben je even ver.

Je kan met klachten en problemen bij het MBO terecht bij JOB, dit is wat het LAKS is voor middelbare scholen. Opleidingen op het MBO kunnen bedroevend slecht zijn. Mijn zoon deed ook zo'n ' kansloze' opleiding, hij zit nu in een zgn schakelklas en begint volgens schooljaar op een andere school en met een andere opleiding. Meldt de problemen, dat is eigenlijk het enige wat je kan doen. Succes.

Bronnen:
http://www.job-site.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100