In hoeveel vakken moet je eindexamen VWO doen?

"Ik en mijn moeder lazen ergens dat je in 11 vakken examen moet doen. Ik heb er toevallig 11 gekozen, maar als ik in plaats van een examenvak een kunstvak kies (drama, beeldend of muziek) zou ik er maar 10 hebben. In hoeveel vakken moet ik dus examen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kunstvakken zijn ook examenvakken en kunnen in bepaalde profielen worden gekozen. Een examenvak muziek kan handig zijn als je vervolgopleiding in de muziek verder gaat. Toegevoegd na 22 minuten: Een vwo-leerling heeft minimaal negen cijfers die meewegen in de slaag/zakregeling: Nederlands, Engels, een tweede moderne vreemde taal, vier profielvakken, één vak in het vrije deel en een combinatiecijfer. Op grond van de negen eindcijfers wordt vastgesteld of de kandidaat geslaagd is. Het eindcijfer voor een vak is gelijk aan het gemiddelde van het schoolexamencijfer en het cijfer dat voor het centraal eindexamen behaald is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vakkenpakket
http://nl.wikipedia.org/wiki/Voorbereidend...
http://www.examenblad.nl/9336000/1/j9vvhin...
http://www.examenblad.nl/9336000/1/j9vvhin...

Je hebt deze vraag al eerder gesteld en blijkbaar geen duidelijk antwoord gekregen. Dat is ook nogal moeilijk. Want elke school heeft de vakkenpakketkeuze en profielkeuze en dergelijke op een eigen manier ingevuld. Er zijn wel wettelijke kaders, maar de combinatie van vakken kan uiteenlopen. Vraag dit dus liever gewoon op jouw school! De decaan kan je precies vertellen hoe het zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100