Zijn er ook regels voor mbo-scholen m.b.t. eerder wegmogen voor de bus?

Ben steeds om 17uur vrij van school en bus gaat ook precies om 17 uur. Vanaf school naar de bus is ong. 10-15minuten. De bus die ik moet hebben, gaat maar één keer in het uur. Als ik pas om 17uur de klas uit mag, sta ik tot 18 uur te wachten en ben dan pas om 19uur thuis en dan heb ik nog niet eens kunnen eten.
In dat uur dat ik moet wachten even naar de snackbar lopen om wat te kunnen eten, is geen oplossing. Financieel gezien kan ik dat niet betalen en vanwege een allergie, mag ik dat ook niet hebben. Vanwege de allergie moet ik op vaste tijden eten en ik eet altijd om 17uur en als ik dan moet wachten tot 19:30/20:00(moet dan eerst nog eten maken), dan is dat echt te laat.
In de schoolgids kan ik er niks over vinden. Zijn er wettelijk gezien ook regels daarvoor? Ik begrijp dat ik er zelf voor heb gekozen op naar school te gaan en dan ook de lessen moet volgen, maar als ik elke keer die bus mis, kost dat veel tijd en ik kom in de problemen met mijn voeding. Nogmaals, even wat bij de snackbar weghalen of supermarkt zit er niet in bij mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de deltion in zwolle is er wel zon regeling. Dan mag je om 4uur uit de les, als ik het goed heb. Maar dan moet je wel een pasje hebben die daar voor bestemd is. Je zal het eens moeten vragen bij de receptie op jouw school.

Er zijn geen regels waar een school zich aan moet houden op dit gebied. Er is gewoon les tot dat tijdstip en dus worden de cursisten bij die lessen verwacht. Maar hopelijk begin je 's ochtends wel wat later, of heb je tussenuren. Als je om 17.00 uur moet eten, dan zou je dat toch op school kunnen doen? Je les is dan afgelopen, je bus gaat pas over een uur. Neem eten mee van huis en eet dat rustig op in de kantine. En wat het eerder weggaan betreft: Vaak wordt er wel geluisterd naar je argumenten, tenminste op de school waar ik werk. Dus probeer met de betreffende docenten (elke dag van de week?) te overleggen. Misschien mag je soms eerder weg, dan ben je al een eind geholpen! Je schooltijden verrassen me trouwens aangenaam. Het MBO is wel eens negatief in het nieuws geweest vanwege de lesuitval. Maar op jouw school wordt wel degelijk lesgegeven, tot vijf uur nota bene!!

Het ou op school een rare bedoening worden als je de aanwezigheid van de leerlingen van het busrooster laat afhangen. Je bent wel een zielepoot zeg! Is eventueel de fiets een optie, dat moest ik vroeger ook en dan kun je er net zo lang over doen als je wil. Of kan dat niet in verband met je allergie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100