Moet ik naar school als er geen les is?

Als er geen les is maar een actie dag, ben ik dan volgens de wet alsnog verplicht om naar school te gaan? Er is dus geen les maar een actie dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je met een actiedag bedoelt dat er die dag actie gevoerd wordt door leerlingen en docenten voor bijvoorbeeld een goed doel, dan is het een gewone schooldag en moet je dus gewoon op school komen. Ook op sommige andere dagen is er geen les (denk aan een kerstviering), maar dan moet je ook gewoon komen. Het is geen vrije dag immers. Als er een actie is door personeel (dus een staking ofzo) lijkt me dat de lessen niet doorgaan. Maar zo'n actiedag is zeer ongebruikelijk...

wat je het beste kan doen, is die dag gewoon naar school gaan, en je daar even verder laten informeren of je nou naar huis mag of niet. wij hadden dit ook eens gehad, ik was wel naar school gegaan, maar vele niet, deze hadden problemen met de school en met de leerplichtambtenaar.

Ja, dit moet omdat je schoolplicht hebt, wat er ook wordt georganiseerd op school. Als je ziek bent of naar een bruiloft gaat, dat is een uitzondering.

Ja dan ben je nog steeds verplicht. Je bent namelijk verplicht om elke dag naar school te gaan behalve in het weekend en in de vakantie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100