Chaos op school, wat kan ik nu nog doen?

Hallo,

Ik heb een vmbo-t diploma, hierna heb ik een mbo gedaan waar ze me zeiden dat het te makkelijk voor me was en dat ik beter de havo kon gaan doen. Ze stuurde mij naar een ''volwassene opleiding'' waar ik nu 4havo doe. Dit is bij lange na geen volwassene opleiding, ik wordt nog meer gecontroleerd en bij het handje gehouden dan bij een brugklas.

Deze opleiding is gewoon chaos! Ze hebben dit jaar een nieuw systeem genaamd: het plus programma. niemand weet wat die moet doen en de hele dag door discussieren leerlingen met de leraren. De cijfers waren nog nooit zo laag geweest. Dus... Dit wordt het niet voor mij.

Kan ik ergens een avond opleiding doen of iets in die trend?

ik ben trouwens net 19 geworden.
Ik wil doorleren voor wiskunde leraar. Dus ik heb die havo nodig, mbo dat duurt me nu nog echt veel te lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als LOI geen optie voor je is, dan zal je toch via (volwassenen) HAVO je diploma moeten halen. Ik weet niet waar je woont, maar misschien zijn er meer mogelijkheden in je buurt. Je zou ook kunnen informeren naar MBO-opleidingen in de richting van wiskunde (iets technisch bijvoorbeeld) of onderwijs (onderwijsassistent). Dat is een goede voorbereiding op leraar wiskunde. Als je inderdaad capaciteiten genoeg hebt voor HAVO, kun je zo'n MBO-opleiding waarschijnlijk in kortere tijd doen.

Je kan altijd bij de LOI, NTI of een soortgelijke school je havo-diploma halen.

je kunt het "Volwassenenonderwijs" gaan volgen. is wat minder schools. Kijk hier even: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/voortgezet-onderwijs/vraag-en-antwoord/kan-een-leerling-via-het-volwassenenonderwijs-een-vmbo-havo-of-vwo-diploma-behalen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100