Bij hoeveel graden onder 0 gaan de scholen dicht??

Ze zeggen dat er een horror winter komt. Dat het -23 zou worden met veel sneeuw. Maar als het -23 graden word. Mag je dan nog wel naar school?? En met veel sneeuw (wat ook word verwacht) mag je dan ook naar school? Want de schoolbussen rijden dan niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mij lijkt het dat je ijsvrij krijgt als het ongezond word om naar school te gaan. Dus bij -23 graden Celcius krijg je waarschijnlijk wel ijsvrij :)

In Vlaanderen bestaat er geen regel die zegt dat leerlingen "lessen mogen weigeren" omwille van de temperatuur. Voor de werkvloer bestaat er wel zo'n regelgeving. Als je het zelf té koud of té warm vindt en de school geen rekening houdt met je mening, dan kan je aankloppen bij de onderwijsinspectie. Zij hanteren de temperatuurregels van "zeer licht werk." De minimumtemperatuur is dan: 20°C, de maximumtemperatuur: 30°C. In de turnzaal of een praktijklokaal mag de temperatuur een stukje lager, aangezien je daar 'zwaardere" arbeid verricht. In het geval van extreme temperaturen of als de verwarming uitvalt op school, er geen water meer beschikbaar is of in een welke andere extreme omstandigheid, zal de school wel beslissen om te 'sluiten.'

Bronnen:
http://www.ond.vlaanderen.be/gidsvoorleerl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100