Moet je bij een bronvermelding van bijvoorbeeld een verslag de gehele link neerzetten?

Ik heb nu net een filmverslag gemaakt, en ben nu bij de bronvermelding. Moet ik daar de gehele link neerzetten dus bijvoorbeeld http://www. filmtotaal.nl/blablabla of gewoon de homepage: www.filmtotaal.nl?

En moet je ook de website geven waar je de gebruikte afbeeldingen vandaan hebt gehaald? Of is een verwijzing naar google voldoende?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het helemaal netjes wilt doen dan moet je het APA stijl doen. in de tekst zet je dan: Vanuit de review van filmtotaal (filmtotaal; 2011) staat ... en in de bronvermelding zet je dan: Filmtotaal (2011) De film Blablabla, geraadpleegd op 22 oktober 2011. www.filmtotaal.nl/blablabla Toegevoegd na 4 minuten: overigens heeft Word ook een optie hierin. Kopje verwijzingen - > bronvermelding invoegen

de bron moet volledig controleerbaar zijn,dus de gehele link bijzetten.

Je moet hele link Als je bijv iets op Google hebt gevonden en je geeft de docent de de link http://Google.nl./ dan weet de docent het niet te vinden waar jij het vandaan hebt

Als de link er lang en onhandig is kun je eventueel gebruik maken van een verkortingssite zoals http://goo.gl

Je moet de hele link doen. Want als er alleen staat: www.jaah.nl of www.goeievraag.nl (bijv.) dan weet de docent/leraar nog niet waar je het vandaan hebt gehaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100