Wat kan ik worden met een MAVO en Havo diploma

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de MAVO en HAVO leer je geen beroep. Als je geen beroepsopleiding meer wil doen zou je eens via uitzendbureaus kunnen gaan werken en zo ervaring opdoen in de horeca of iets administratiefs. Dan kom je er achter wat je leuk lijkt en heb je goede kans in een vaste baan te rollen. Je zou ook om te beginnen als au pair kunnen werken. Verder als kassièr(e) , in een winkel of in een callcenter. Als telefoniste -receptionist(e), als je representatief bent en ervaring hebt. Die kun je dan via uitzendbureaus opdoen. Neem ook elke dag advertenties door om te zien wat je leuk werk lijkt en welke eisen ze stellen in die vacature. Vaak willen ze toch een papiertje zien maar soms kom je toch ook nog wel een bedrijf binnen als je enthousiast en gemotiveerd bent.

Met alleen die diploma's niet zoveel, denk aan dingen als fabrieksarbeider en vuilnisman (uitzonderingen daargelaten). Wel kan je met een havo-diploma naar het HBO en zo'n opleiding biedt al heel wat meer perspectief voor de toekomst.

Niks, MAVO + HAVO zijn eigen basis kennis school. Je kent geen vak. dus kan ook geen vak uitoefenen behalve simpel handel werk waar je dan vaker ook nog technisch voor moet zijn voor de iets zwaardere handjes werk. Of een bedrijf moet jou de kans geven om het vak te leren. Dit is dan meestal ook geen moeilijk beroep + betaald het niet veel. Advies: ga een vak leren!!

Brandweerman, zwerver genoeg:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100