Heeft er iemand een 'leerschema' voor me?

Hoi, ik kan dus echt niet leren. Ik heb er gewoon geen zin aan en ik ben vorig jaar net over gegaan (bespreekgeval). Het jaar ervoor was ook niet al te best. Ik zit nu in Havo 3 maar ik heb nooit het huiswerk omdat ik het gewoon vergeet en denk ach laat maar zitten. Ik heb nu al 1 4,3 gehaald op scheikunde maar ook een 7,4 op wiskunde

Weet jij het antwoord?

/2500

Begin voor elk s.o. en proefwerk vier dagen van tevoren. Dag 1: 1e helft; dag 2: 2e helft; dag 3: 1e en 2e helft; dag 4: alles heel goed herhalen. Geloof me, het meeste zit er dan wel in. Vaker kort is beter dan minder vaak lang. Zo heb ik het mijn kinderen geleerd en het heeft goed geholpen. Toegevoegd na 1 minuut: Zelfdiscipline is belangrijk. Hoe beter jij je huiswerk tussendoor ook doet, des te leuker de lessen zijn. Egwaor!!

Een leerschema zou de school met je moeten maken, wat wij kunnen doen, is tips geven. Als je uit school komt, is het goed om even een half uurtje niets te doen, te ontspannen etc. en dan aan je huiswerk te beginnen. Wat ook voor veel mensen helpt, is op zondag de hele dag huiswerk maken voor de rest van de week. Dan heb je elke dag nog om te leren voor eventuele toetsen en heb je na school en die avond nog lekker vrij. En je moet jezelf ook afvragen wat je liever wilt: of meer vrije tijd door het niet maken van je huiswerk, of minder vrije tijd door het maken van je cijfers, maar wel goede cijfers halen en uiteindelijk met goede cijfers overgaan!

je zult toch echt wat discipline moeten opbrengen om toch gewoon je huiswerk te maken en te leren dit kun je echt alleen zelf. daar helpt een schema alleen als je dat zelf wil!

7,4 voor wiskunde! Je kunt het dus wel! Ga voor jezelf na hoe je dit aangepakt hebt. Misschien helpt het ook voor andere vakken.

Ik hou ook niet van leren maar het beste is wat je kan doen is de hele tijd voor so's goed leren want dat zijn altijd kleine beetjes. Want als je goed heb geleerd dan valt het leren voor de toets erg mee!! Dit werkt tenminste wel voor mij. En als je in de lessen goed oplet dan leer je al heel veel. Wat ook handig is om het een paar keer door te lezen. Gewoon goed doorlezen 'savonds ofzo, en dan niet meer aandenken. Je moet jezelf gewoon eraan zetten!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100