Ik kan me niet concertenen op school *lees beschrijving* kan iemand mij helpen?

Ik kan lessen volgen zonder ook maar een woord te horen van wat mensen zeggen. Daarbij raak ik door alles afgeleid nou doe ik het vwo, maar ben ik heel bang dat ik het niet ga halen want ik kan gewoon geen les volgen. Ook huiswerk maken gaat met moeite. Zelfs bij huiswerk klas kan ik zat dingen vinden die me afleiden. Niet dat ik er naar opzoek ben maar het gebeurt gewoon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Proberen het positief en vanuit jezelf te benaderen? Dat zorgteam kan altijd nog. Om te beginnen heb je een voor een jongere best gezonde brede belangstelling! Maar je zit in de huiswerkklas en kijkt bv naar kids buiten. Steek bij zo'n 'afleiding' eens een denkbeeldig vingertje op en bedenk wat je echt wil. Die huiswerkklas helpt, dus kun je maar beter meedoen. Lukt dat? Dan bij steeds meer afleidingen. Anders moet je inderdaad de hulp in - en ook 'willen'.

Ga een naar je huisarts, misschien heb je AD(H)D. Dat kan de concentratie verminderen.

Misschien zit je in de verkeerde klas? Geen leuke mensen, misschien is de stof te moeilijk? Misschien heb je een concentratiestoornis. Praat hier anders met het Zorg Team bij jou op school over, dit kan via je mentor. Weet wel, je moet snel actie ondernemen, want anders kan dit gevolgen hebben voor je studie. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100