ik wil studeren, wie moet dat betalen?

ik wil dus graag op het hbo studeren.
ik doe momenteeel havo 5.
als ik volgend jaar wil studeren ben ik alleen nog geen 18.
ik word op 10 juli namelijk pas 17 (in 2012)

krijg ik wel stufi en een ov?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je krijgt stufi als je hbo gaat doen als je kinderbijslagkwartaal over is (1 oktober wss). OV krijg je op dezelfde manier. Anders zou het wel raar zijn natuurlijk. Dan zetten ze je aan om te blijven zitten.

Je kan een studiefinanciering en aanvullende studiefinanciering aanvragen. Daarnaast kan je ook nog geld lenen voor je studie. Je kan natuurlijk ook je ouders vragen mee te betalen aan de studie. Toegevoegd na 19 minuten: Gaat idd in op 1 oktober, september moet je nog even op de fiets of scooter want dan heb je nog geen ov en ontvangen je ouders nog de kinderbijslag ipv studiefinanciering.

Leeftijd Iedereen die begint met een opleiding aan hogeschool of universiteit en jonger is dan 30 jaar kan studiefinanciering krijgen. Als je op of na 1 juli nog geen 18 jaar bent, heb je recht op studiefinanciering vanaf het kwartaal dat volgt op de begindatum van je studie. Ben je nog geen 18 en begin je bijvoorbeeld op 1 september met je studie, dan heb je vanaf 1 oktober recht op studiefinanciering.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100