Ben je met een vwo-diploma meteen verzekerd van een goede baan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee die moet je eerst nog ergens weten te verkrijgen en dat wordt steeds moeilijker in deze economische crisis. Wél, heb je meer kans dan iemand met een havo-diploma.

Nee. Met een vwo-diploma heb je eigenlijk alleen wat brede kennis opgedaan. Voor een goede baan moet je je eerst specialiseren, door middel van een vervolgopleiding. Maar ook met een goede vervolgopleiding ben je nooit verzekerd van een baan, maar het vergroot wel je kansen!

een vwo is een voorbereiding op universiteit en hoge scholen. je kunt met je vwo nog niet zo heel veel doen. eigenlijk moet je gewoon door leren om een goede baan te kunnen vinden. wel heb je een brede kennis en kun je makkelijker een baantje krijgen als een vmbo- er of een havo leerling .

Nee, zeker niet. Sterker nog: Je hebt met een VWO diploma misschien wel minder kans op een baan dan met bv een MBO diploma. Met je VWO 'kan' je nog niets, behalve nadenken. De meeste bedrijven zullen je pas aannemen nadat je een verdere opleiding genoten hebt. (Of je krijgt een baan welke vooral ongeschoold werk oplevert). Uitzonderingen zijn uiteraard trainee posities, waar je bv bij een bank intern wordt opgeleid. Maar ook daar geldt: Je salaris is niet meteen super.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100