Wat doet een pedagoog precies?

Klopt het dat een pedagoog zich bezig houdt met de verschillende 'opvoeders'; leerkrachten, ouders etc. en minder met het kind zelf? Wat doet een pedagoog dan precies bijvoorbeeld in een kinderopvang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klopt inderdaad dat een pedagoog zich vooral bezig houdt met opvoeden. Een pedagoog kan ouders leren hoe je een kind het beste kan opvoeden. Het is dus een adviserend beroep. In de kinderopvang heeft een pedagoog de taak om personeel te helpen om te gaan met kinderen. Een pedagoog is ook een soort psycholoog: Hij/zij heeft geleerd hoe kinderen in bepaalde situaties reageren en hoe je daar mee om moet gaan.

Het verschilt enorm, dit verschil zit hem in de verschillende banen die een Pedagoog kan uitvoeren. Zo werk ik juist veel met de doelgroep (jongeren) en hun ouders en weer wat minder met andere disciplines. Ik werk op een crisisopvang voor jongeren, dus daar ligt de focus op de jongeren. Vanwaar je vraag? Wil je Pedagogiek gaan studeren? Ik kan het je zeker aanraden wanneer je interesse specifiek ligt bij 'kind en opvoeding'. Is je interesse wat breder zou je beter op zoek kunnen naar een bredere studie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100