Wat moet ik gaan studeren?

Het lijkt me leuk om iets met reizen te doen. Ik wil graag trips gaan organiseren. Bijvoorbeeld een 10daagse trip door steden in de VS. Het lijkt me ook leuk om dan als gids mee te gaan of de leiding te hebben over de reisleiders.
Naar welke school zou ik dan moeten gaan en WAT moet ik gaan studeren??

Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet op welke school je nu zit, waar je woont en hoe oud je bent, maar er zijn verschillende mogelijkheden: Na het VMBO kun je verschillende MBO-opleidingen doen in de branche reizen/toerisme. Er zijn verschillende ROC's in Nederland waar die opleidingen aangeboden worden. Na het behalen van zo'n MBO-diploma kun je aan het werk gaan (bijv. als reisleidster) Na Havo of MBO is het ook nog mogelijk om naar het HBO te gaan. HBO Toerisme zit ook op verschillende plaatsen in Nederland.

Hogeschool voor toerisme.

Je zou naar de NHTV in Breda kunnen gaan of naar de HTRO in Leeuwarden.

Tio gaat mijnzus ook heen

Je kunt ook kiezen voor een studie die op culturen is gericht, of organisatiekunde. En spreekt bv Zuid-Amerika je aan, kun je ook Spaans of Portugees gaan studeren. Tijdens je studie evt bijbaantje bij een reisorganisatie of Djoser als gids? Voor dat laatste heb je wel reiservaring nodig. Succes met je keuze

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100