Waarom leer je het vak Levensbeschouwing?

Op school denkt men wel is: Waarom leren wij dit vak?! Nou is de vraag, wat je er van leert en waarom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je leert over de verschillende godsdiensten, leer je tevens de gebruiken van de mensen die die godsdienst aanhangen. Hierdoor kan er meer begrip ontstaan voor je medemens.

Ieder mens heeft een levensbeschouwing die godsdienstig of niet-godsdienstig kan zijn.Door deze te bestuderen kan je begrip,empathie of zelf een antwoord op je levensvragen krijgen.

Het heeft iig niet veel nut je leert er dingen die je tog nooit meer gebruikt:p Dat was bij mij iig

Je krijgt levensbeschouwing op school met als doel om je wat kennis bij te brengen. De leraar hoopt hiermee te bereiken dat je begrip en respect zult tonen naar je medemensen toe. Tenminste dat waren de woorden die mijn leraar uitsprak tot de klas toen ik zelf nog op school zat en levensbeschouwing kreeg.

Bij het vak Levensbeschouwing leer je o.a. nadenken over de zin van het leven, normen en waarden en over de 7 grote wereldgodsdiensten. Daarmee wordt begrip gekweekt voor medemensen die een andere levensvisie hebben. Nu lijkt het misschien niet zo zinvol en zelfs saai, maar als je ouder wordt zie je vaak pas het nut en de zin in van schoolvakken, die je vroeger niet aanspraken. Ik had dat zelf met geschiedenis en natuur- en scheikunde. Hieronder staat een lezenswaardig stukje over de zin en toepassing van Levensbeschouwing. In Jip-en Janneketaal! http://people.zeelandnet.nl/wino/klas%201/brugklas%20A/BMensen%20hebben%20een%20levensbeschouwing2GROOT.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100