ik wil dokter worden welke opleiding moet ik doen?? ik heb nu mijn havo diploma

welke opleiding moet gaan doen na mijn diploma van havo als ik dokter wil worden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een jaar een opleiding voor Verpleegkundige doen, en als je je bachelor hebt naar de universiteit en dan Geneeskunde, of je maakt verpleegkunde gewoon af natuurlijk.

Wat hierboven staat OF vwo doen voor twee jaar en met je vwo diploma geneeskunde gaan doen.

Zoals hierboven beschreven er zijn 2 manieren om arts te worden. 1. Na je havo - 2 jaar vwo en je dan inschrijven voor de studie geneeskunde aan de universiteit 2. Haal in 1 jaar je propedeuse voor een hbo-opleiding bijv verpleegkunde of fysiotherapie. En schrijf je daarna in voor de studie geneeskunde. De studie geneeskunde duurt 4 jaar en daarna moet je nog 2 jaar stage lopen om basisarts te worden. Na deze 6 jaar kun je je gaan specialiseren voor bijv cardioloog of huisarts. Weet dat de studie geneeskunde een numeris fixus kent. Het betekent dat je ingeloot moet worden. Hoe hoger je gemiddeld eindcijfer (vwo of hbo) hoe groter de kans op inloting. Succes!

Ik heb net als jou dat ik havo heb en arts wil worden. Maar de regeling is veranderd, niet bij elke school kan je je in laten loten met een propedeuse van bijvoorbeeld verpleegkundige. Vroeger was dit overigens wel zo. Ik heb dit jaar examen gedaan en als ik slaag ga ik HBO-V doen en daarna kan je Nurse practise doen en dat is een soort arts-assistent waarbij je veel taken van artsen ook mag doen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100