Is het s'morgens of s'ochtends???

Je hoort het beide overal, maar wat is correct?? S'morgens klinkt zo raar....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allebei, ik heb vroeger op school geleerd dat de morgen na de ochtend komt. Je dag begint s ochtends bij t opstaan. Vervolgens ontbijt je dus s morgens en ga je doen wat je moet doen( school werk,huishouding), tussen de middag eet je je lunch ( das rond 12 uur) daarna s middags drink je je thee s avonds eet je je prakkie en s nachts lig je( als t goed is) in je bed en daarna begint het hele riedeltje weer op nieuw.

Het kan beide, maar dan wel als 's morgens en 's ochtends. (De apostrof betekent dat er iets weggelaten is, oorspronkelijk was het des morgens, des ochtends. De 'de' is nu apostrof s geworden.)

's Morgens of 's ochtends maakt geen verschil.

Je spelt het verkeerd. De ' moet voor de s staan, zo: 's ochtends of 's morgens. Kan allebei. De ' geeft hier aan dat er een deel van het woord is weggelaten, vroeger zei men "Des ochtends". De "de" verdween in de spreektaal. Je ziet het nog wel in de zin "De heer des huizes".

Ja het kan bijde maar 's morgens is meer brabants! En 's ochtends is meer nederlands.

In ieder geval beginnen met de '! Dus 's morgens en 's ochtends. Dat staat voor de afkorting van "des". 's Morgens lijkt mij de hele morgen, ochtend het vroegste begin? In ieder geval kan het beide.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100