Kun je jezelf ziek melden terwijl je examen moet maken?

bijvoorbeeld: het is zondag en morgen heb je examen en dan wil jij je ziek gaan melden mag dat?

Toegevoegd na 4 uur:
Ik moet zelf geen examen maken, het is gewoon een vraag dat zomaar in mijn hoofd kwam dus iedereen die denkt dat ik examen moet maken IK MOET HET NIET DOEN xD

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk mag dat! maar niet handig, want dan moet je meedoen aan herkansingen.

Toen ik examen deed mocht dit enkel met een schriftelijk 'bewijs' van de huisarts dat je daadwerkelijk ziek bent. Zomaar ziekmelden was dus geen optie.

het kan wel. maar je moet jezelf na gaan of dat wel de handigste oplossing is. Als je goed geleerd hebt, lijkt het mij niet nodig. Bovendien moet hem nog herkansen ook;)

Als je onder de 18 jaar bent dan moet een ouder van je het doen, maar als je 18 jaar of ouder bent mag je het zelf doen. Je moet je inderdaad wel bedenken of je dit wilt, want dit examen wordt dan sowieso je herkansing.

Als ik jou was zou ik gewoon gaan. Je kunt je ziek melden, maar dan moet je voor een her. Stel dat je geluk hebt en je maakt het morgen wel goed? Dan hoef je die her niet. En als het morgen wel slecht gaat, dan weet je in ieder geval wat voor soort vragen er gesteld worden, hoe het gaat, enz. Waarom 1 kans nemen, als je 2 kansen hebt?? Kom op, even goed de boel nog doorkijken, en morgen vroeg op en er tegen aan. Succes. Mocht je echt ziek zijn? Ik heb mijn laatste examen op de havo gemaakt toen ik behoorlijk ziek was, griep en koorts. IK heb nog nooit zo'n goed cijfer gehaald!! Ik werd niet afgeleid, ik zat helemaal in mezelf, zo leek het. IK ging als een speer!

ik heb het idee dat je niet wilt gaan naar je examen , want anders zou je de vraag wel iets wanhopiger neerzetten ,zoiets als Help ik ben ziek maar morgen heb ik examen wat nu? en met hoe je de vraag nu stelt denk ik dat je gewoon stiekem geen zin hebt in je examen. Het is niet slim als je niet naar je examen gaat , het duurt meestal niet zo heel lang en je bent er vanaf en daarna kan je lkkr uitzieken

Ziek is ziek. Het kan niet zo zijn dat je niet ziek 'mag' zijn. Bij belangrijke zaken zoals een examen zal je misschien een bewijs nodig hebben of een briefje van je ouders.

ziek WILLEN melden? nee, dat mag niet. ziek willen melden zal gezien worden als examenvrees. een groot deel van examenkandidaten kan buikpijn hebben of allerlei andere stresskwalen waardoor men een ontsnapping zoekt en gaat denken dat ziekmelden een goede oplossing is. voor verzonnen kwaaltjes is het niet toegestaan je ziek te melden, simpelweg omdat het dan een leugen zou zijn, net als spieken. op spieken staan zware sancties. op oncontroleerbaar ziekmelden hou je enkel jezelf voor de gek. dat zou je niet moeten willen. echter, ziek MOETEN melden? ja, dat kan voorkomen. maar dat is iets geheel anders dan willen. als iemand gekreukeld in het ziekenhuis ligt, nou, reken maar dat ziekmelden (door in zo'n geval iemand anders) mogelijk is. bij diverse kwalen waarvoor je niet naar het ziekenhuis hoeft, maar toch echt te ziek bent om examen te doen, kan het ook. zolang de wil groter is dan het moeten, is de noodzaak om ziek te melden te klein.

Als je ziek ben, ben je ziek en mag je je ziekmelden. Ga niet ziekmelden, omdat je geen zin hebt in de examens, maar alleen wanneer je echt ziek bent. Niemand heeft namelijk zin in examens. Bepaal zelf of je te ziek bent om naar de examens te gaan. Voel je je gewoon niet lekker en zou je eventueel wel naar de examens kunnen gaan, zou ik gaan als ik je was. Dan heb je nog kans om de examen te maken én dus kans op een voldoende. Als je op school komt en je maakt je examen en je voelt je dan helemaal niet meer lekker, kun je alsnog naar huis gaan. Haal je tijdens de examen een voldoende, heb jij geluk. Haal je een onvoldoende, helaas, maar dan moet je alsnog naar de herkansing waar je, als je je ziek had gemeld, anders ook heen had gemoeten. Plus, je weet dan ongeveer wat er van je verwacht wordt en kun je nog iets beter leren. Dus als je niet al te ziek bent; ga gewoon!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100