Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is het MBO competentiegericht geworden?

Bijna alle MBO scholen in Nederland zijn competentiegericht. Wat is de reden hiervoor? En welke MBO scholen in Nederland zijn niet competentiegericht?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
778

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

" Competentiegericht onderwijs

Studenten die na het mbo aan de slag gaan, moeten over allerlei kennis, vaardigheden en competenties beschikken. Ze moeten bijvoorbeeld kunnen samenwerken, met computers en internet overweg kunnen, in staat zijn om verkoopgesprekken te voeren of weten hoe ze met patiënten omgaan.

Sinds 1 augustus 2010 geven alle regionale opleidingscentra (ROC's), agrarische opleidingscentra (AOC's) en vakscholen competentiegericht onderwijs aan nieuwe studenten. Zo leren studenten niet alleen de theorie die bij hun opleiding hoort, maar weten ze ook hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen. "
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De reden is simpel. Het MBO is per definitie een beroepsopleiding. Om een beroep uit te oefenen, moet je iets kunnen. Dat 'iets kunnen' heet een competentie.

Het zou raar zijn als een MBO niet competentiegericht zou zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Daar heb je gelijk in, maar ik bedoelde voornamelijk het 'zelfstandige' in de opleiding. Je wordt vanaf het begin in het diepe gegooid! (Sorry dat het door de vraag heen niet duidelijk was)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding