Kan een negatieve kwadraat als antwoord een negatief getal hebben?

bijv. is het antwoord bij -6 kwadraat -36 of 36?

Toegevoegd na 4 minuten:
In mijn boek staat iets als "als het tussen haakjes is, is het positief maar als het niet tussen haakjes is, is het niet positief"

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan geen negatieve kwadraten. Want - x - = +

Nee, een kwadraat van een getal (negatief of positief) is altijd een positief getal. Dus het kwadraat van -6 is 36.

Als je min keer min doet, wordt het plus. Dat is een regel in de wiskunde. Dus -6 maal -6 = 36. Toegevoegd na 13 minuten: 6²= 36 (-6)² = 36 (min maal min is plus) maar -6². dan hoort de kwadraat alleen bij de 6 en niet bij de -. Dan is het 6 maal 6 met een minnetje ervoor = -36.

Nee, dat kan niet, een kwadraat is altijd positief (omdat min maal min plus is) Er bestaat wel een imaginair getal i, waarvoor geldt dat i^2=-1

Ik denk dat zij bedoelen -(2)in het kwadraat of (-2)in het kwadraat bij de eerste is de uitkomst dan -4 en bij de tweede 4

Met reële getallen kan dat niet, dus -2 * -2 = 4. Echter met imaginaire (en complexe) getallen wordt het anders, want dan is: -2i * -2i = 2i * 2i = -4.

Realiseer je goed, wat het minteken en de haakjes betekenen. Zo betekent -6 dus 'zes tekort'. De haakjes houden iets bij elkaar. Min 6 in het kwadraat kun je schrijven als: (-6)^2 of (-6) x (-6). Uit een soort luiheid, schrijven wiskundigen weinig haakjes. Dat is niet altijd duidelijk. Dus als jij daar behoefte aan hebt: schrijf maar zoveel haakjes als je nodig hebt, het kan geen kwaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100