worden thuis studies serieus genomen?

is een mbo bij het nti net zoveel waard als een mbo opleiding die je op school volgt?

hoe kijkt het bedrijfsleven naar dit soort cursussen/studies?

wat is een hbo cursus bij het nti waard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar naar gekeken wordt is het uiteindelijke diploma. Als dat een officieel erkend diploma is, maakt het niets uit waar, hoe laat en hoe je dat gehaald hebt. Het enige tastbare is het diploma en jouw kennis van de materie. Toegevoegd na 4 minuten: Wat wel kan uitmaken zijn bepaalde titels. Een mastertitel kun je halen op HBO maar ook WO universitair niveau. Het zal duidelijk zijn dat de laatste hoger staat aangeschreven en je bepaalde rechten geeft op titelvoering die je bij een hbo mastertitel niet hebt.

In principe is het niveau van een 'thuis' studie net zo hoog als van een 'normale' studie. Persoonlijk denk ik dat ze zelfs lastiger zijn af te ronden, aangezien je het helemaal zelf moet doen. In het bedrijfsleven hangt het ervan af wie je tegen komt of het een voor/nadeel is. Het is erg belangrijk dat je jezelf op niveau houdt, dus een extra opleiding is nooit weg.

Op zich wordt de waarde als minder gezien, maar als je het goed brengt is de waarde misschien zelfs hoger. Een avondstudie naast je gewone werkt is meestal zwaarder, dan een HBO studie waarbij je elke avond in de kroeg hangt.. (beetje overdreven, maar voor het idee) Het doen van een studie naast je gewone werkt getuigt dus van doorzettingsvermogen en dat is in mijn ogen meer waard dan een HBO.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100