Moeten Onze prinsesjes ook ouderbijdrage betalen?

Moet Prins Willem Alexander ook ouderbijdragen van school betalen?? of is het speciaal voor de prinsesjes gratis......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zou je de voorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis moeten bellen voor het juiste antwoord.... Ik denk dat Alex gewoon betaalt. Ze willen hun kinderen zo gewoon mogelijk opvoeden en ze hebben daarom deze school gekozen. Daar horen ook verplichtingen zoals schoolgeld bij.

Gelukkig is het in Nederland zo dat alle leden van het koninklijk huis ook gewoon burgers zijn. Ook zij moeten belasting betalen, hebben recht op een AOW-uitkering, etc. Het betalen van een ouderbijdrage aan een school is echter niet verplicht. Voor de gewone burger niet en dus ook voor de Oranjes niet. Nu weet ik dat veel scholen dusdanig hechten aan deze bijdrage dat zij het presenteren als verplicht zijnde maar dat is het dus niet!

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Nee dat hoeft hij niet, maar dat hoeft niemand, want de ouderbijdrage op basis scholen is niet verplicht.

Het klopt idd dat de ouderbijdrage vrijwillig is. Het is echter ook zo dat veel extra zaken zoals schoolreisjes betaald worden uit deze bijdrage. Wanneer ouders weigeren te betalen kunnen hun kinderen in theorie worden uitgesloten van deze activiteiten. in de praktijk heb ik dat overigens nog nooit meegemaakt. Wanneer ouders weinig te besteden hebben zijn er overigens in overleg altijd andere mogelijkheden. Of Wimlex betaalt weet ik niet. het lijkt me wel voor de hand liggend; mocht ooit uitkomen dat hij niet betaalt dan gaat hij voor schut om het zo maar uit te drukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100