Wat te doen met oude studieboeken die niet meer verkoopbaar zijn?

Heb een stapel oude studieboeken liggen hier. Al meerdere malen getracht te verkopen via tweedehands boekenwinkels en via marktplaats, bol.com etc. Maar krijg ze niet verkocht. Ze zijn ook al behoorlijk verouderd (oudste van 2003, jongste van 2007) en dan wil geen winkel het meer hebben. Algemene boeken lukte nog redelijk, maar specialistische al helemaal niet. Wat kan ik doen met de oude studieboeken ANDERS DAN ZE VERKOPEN? En anders dan gewoon weggooien, dat vind ik erg zonde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Behalve weggooien of verkopen, al gedacht aan weggeven? Ik weet niet hoe dat in NL werkt, maar ik heb pas m'n oude Engelse studieboeken gegeven aan het plaatselijke college (in de UK), dat een enorme bibliotheek heeft. Die boeken kunnen dan uitgeleend worden aan hun studenten voor referentie- en/of researchmateriaal. Misschien een idee om naar zo'n mogelijkheid uit te horen?

Je kunt ze beter bewaren om zelf af en toe te gebruiken als naslagwerk. Weggooien is jammer.

Bewaren, of anders weg doen.

De Slegte koopt oude schoolboeken als die voor doorverkoop interessant zijn. Daardoor is er een breed assortiment studieboeken te verkrijgen in de meeste filialen voor verschillende studierichtingen.

Als de Slegte ze niet wil hebben, kun je ze naar de Emmaus brengen. Zoek een vestiging in jouw buurt: http://emmaus.nl/

Ik werk (wel eens) bij een hergebruik organisatie/winkel en in ons aanname beleid staat expliciet dat we oude studieboeken niet aan nemen. en wij geven niet eens een vergoeding voor de aangeleverde spullen. Als er toch oude studieboeken stiekem het pand in gesmokkeld worden (of gewoon voor de poort gedropt) moeten we ze in de oud papier containers gooien, waar dan weer voor ons wat kosten en werk aan zit. Er is een uitzondering voor kunstgeschiedenis boeken. Maar verder kan je ze inderdaad misschien zelf beter mooi in de kast zetten of anders toch een keer met het oud papier mee geven. 't is jammer maar zo gaat dat.

Het klinkt hard, maar als je er zelf niks meer aan denkt te hebben: heb je een open haard?

dumpen bij recycleding bedrijf?

Ook al geprobeerd onder "gratis" bij Markplaats of zo? Nederlanders zijn gek op gratis, dus wie weet. Wellicht onder "verzamelaars". En als het helemaal niet lukt: neem ze mee naar Ikea en zet ze daar in een onbewaakt ogenblik ergens in een Billy !!

Heb je het al geprobeerd bij bol.com tweedehands?

Denk creatief... verkopen werkt kennelijk niet... weggooien is zonde Misschien heb je een kamer die eens opgeknapt moet worden... Doe eens anders en beplak de muren met blz uit deze boeken... Geeft een apart beeld. Zal niet alle muren doen ;)

Misschien is d'r bij jou in de buurt wel iemand die hamsters (van) houdt......

Je zou ze natuurlijk ook kunnen 'vrijlaten' op plekken waar je denkt dat mensen ze interessant kunnen vinden. (De ingang van je oude hogeschool/universiteit bijvoorbeeld). Natuurlijk eerst registreren, zodat je misschien wel een enthousiast berichtje van iemand krijgt: http://www.bookcrossing.com

Bronnen:
http://www.bookcrossing.com

vaak willen ze ze bij de slegte nog wel hebben of anders een kringloopwinkel of je kunt ze proberen te verkopen via een boekenmarkt die soms in sommige plaatsen wordt gehouden

Heb je al gekeken of bijvoorbeeld Boekenbalie ze wil hebben? Die geven gelijk een bod met hun App.

Bronnen:
https://www.boekenbalie.nl/

Je kunt tegenwoordig je oude studieboeken simpel en snel taxeren middels de onderstaande website.

Bronnen:
https://studieboekenverkopen.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100