Krijgt de crisis nog tweede dip?

De beurs gaat omlaag en pessimisten geven aan dat we er nog niet zijn....Europees gezien hebben Spanje Griekenland en Portugal het moeilijk...

Weet jij het antwoord?

/2500

Als we dat nou zouden weten zouden we veel geld kunnen verdienen. Echter hangt dit van veel factoren af. Aan de ene kant zijn de genoemde landen verre van save. Ook andere landen kunnen nog in grote moeilijkheden komen. Sommige voorspellen het einde van het huidige economisch systeem. Ook banken zijn niet vrij van zorgen, zeker als alle steun moet worden terug betaald. Aan de andere kant, misschien dat nieuwe economieën de oude economieën uit het slop kunnen trekken. Duitsland staat er nog steeds redelijk voor, de VS heeft bewezen veerkrachtig te zijn en er wordt hard gewerkt aan maatregelen om het systeem te verbeteren. Wat het uiteindelijk gaat worden is niet te voorspellen, de tijd zal het leren!

De economie is nu erg hard aan het stagneren denk ik persoonlijk. Ik beleg zelf en heb toegang (stiekem) tot beveiligde grafieken. De economie stagneert nu al (in heel de wereld) mede door de invloeden uit de eurozone. Het enige wat er mist is de oorlog, de situatie is lichtelijk te vergelijken met het rampjaar in de republiek, 1672. De economie stagneerde toen wel behoorlijk meer. Ik denk dat de economie daarna tot een stilstand kwam door de oorlog. Als je nog denkt dat er een koude oorlog aan de hand is, dan kan je zeker nog een dip verwachten. Persoonlijk denk ik dat er nog een tijd gestagneerd zal worden, maar een heel diepe dip verwacht ik niet. Wel nog een aantal niveau's lager: 300 / 280.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100